Ads Top

affiliate method

SEO oh SEO..aku tak Ohsem pasal SEO..

SEO oh SEO

Perkataan SEO aku kenal dah agak lama..tapi tak paham-paham..

tak Ohsem..

Kenal tu senang..nak praktikkan itu agak sudah..berjaya tu bonus..aku rasa dah beribu-ribu artikel aku baca pasal SEO..letih pun ade..

Mana tak peningnya..ade on-page SEO la..off page SEO lagi..tak masuk lagi yang warna-warna topi (white hat, grey hat, black hat dll)..

Nak dipendekkan cerita..yang aku faham cumalah on-page SEO..itu pun aku belajar daripada Backlinko dan juga buku Merah Jambu..

Yang terer bahasa inggeris boleh baca kat backlinko..

Yang 'bahasa jiwa bangsa' boleh baca buku SEO Merah Jambu..buku ni memang Ohsem!

Nak lagi bagus baca dua-dua sekali..

Apa yang aku tahu pasal SEO:

  • Tau la sikit-sikit pasal keyword
  • H Tag
  • Gambar dan detail gambar
  • URL kene pendek dan kalau boleh sama dengan keyword
dan lain-lain lagi..

Tapi empat perkara ni je yang kerap kali aku gunakan untuk blog aku kat wikicara.org tu..Hasilnya aku dapat jugak first page untuk beberapa artikel dalam carian Google..yang ini Ohsem!

Ini contohnya..dalam carian cara buat aiskrim dan cara buat aiskrim Malaysia..

First Page..tapi bukan carian yang pertama untuk keyword cara buat aiskrim..

First page dan first result dalam carian Google..Ohsem!


p/s:

Kalau tak ikut resepi SEO ni memang susah nak dapat first page untuk keyword yang kita nak tu..nanti lain kali aku kongsi cara aku cari keyword pulak..tapi komfirm orang kaki keyword tak bersetuju dengan cara aku..hahaha.. 

Tiada ulasan:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.