Ads Top

affiliate method

Perjalanan jumlah pengunjung blog wikicara.org

Alhamdulillah blog aku ni ade jugak pengunjungnya..setiap hari nampaknya semakin bertambah pengujungnya..

Setakat ini blog aku ni dah mencapai 20k pageview dalam masa lebih kurang 5 bulan dan angka itu aku harap akan terussss naik dan naik..Ohsem!

pengunjung blog


pengunjung blog


Aku tau orang lain punye blog lagi hebat dari aku..ribuan pengunjung setiap hari..aku takat 300-400 je..tapi itu pun pada aku dah Ohsem! untuk permulaan..hehe

Tak banyak perkara pun yang aku buat untuk attract visitor. Antara yang aku buat adalah:

  • Tulis artikel secara konsisten
  • Bersosial dengan blogger lain (eg: blogwalking, commenting dll)
  • sikit-sikit belajar pasal SEO. Yang SEO ni akau belajar dari buku Merah Jambu dan laman web.
  • Forum wangcyber. Aku rase inilah forum paling sesuai untuk blogger baru nak belajar untuk sertai. Kalau nak tahu, ramai dah blogger dan internet marketer yang 'lulusan' wangcyber ni..
Ini ajelah yang aku buat untuk nak tarik pengunjung ke blog aku tu..

Perkara yang paling aku tak tahu nak buat macam mana..
  • backlink oh backlink..masih berusaha untuk buat artikel yang mencengkam jiwa raga supaya blogger lain akan share artikel yang aku tulis..nak dapat natural backlink bukannya senang..
p/s:

Ada tak ye orang yang betul-betul baru buat blog terus trafik mencanak-canak naik dalam 2 3 bulan aje...em..agaknya buat blog artis, viral, dan sewaktu dengannya boleh kot..tapi maaf..aku tak minat nak buat blog macam tu..huhu..

Tiada ulasan:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.