Ads Top

Kenapa blog orang lain ramai pengunjung?

Nak tau masalah utama blogger?

.
.
.
.
.

Trafik!

Ini ikut pandangan aku la..

Sebab..kalau orang baru buat blog..mane ade orang tau yang die tu buat blog..

Jadi macam mana nak ade orang datang ke blog tu...

Aku kadang jeles dengan blog yang banyak pengunjung ni..juta-juta beb pengunjung blog diorang..

Blog aku?..krik..krik.

Alhamdulillah la jugak..ade lah beberapa ribu pengunjung sebulan..tapi bukan blog ni..blog wikicara tu..

(kan aku dah kate blog ni blog 'disebalik blog wikicara' haha)

Nak dapat trafik?

Kene la ade ilmu..aku pun tak hebat pun..belajar dari podcast..belajar dari ebook Rahsia Trafik..

Ilmu kene belajar beb..tapi paling penting tindakan!..

Ade ilmu dan tindakan..barulah...Ohsem!

Ni ape yang aku buat untuk wikcara..


  1. Belajar sikit pasal keyword..sebab sekarang trafik utama aku adalah dari En Google..
  2. SEO..ala..belajar basic On Page SEO pun ok dah..
  3. Facebook..
  4. Blogwalking..masa 2 bulan pertama buat blog..aku memang rajin blogwalking ni..sekarang..adeh..cam takde masa pulak nak blog walking ni..huhu..


Tu sajelah yang aku buat..sehingga kini (Jan 2016) harian ade lebih kurang 500uv..ok la..part time blogger kan ;-)

Ok..adios!


No comments:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Powered by Blogger.