Ads Top

Matlamat murahan seorang blogger baru..

Tak lame aritu, aku ade dengar Podcast di Problogger tentang matlamat berblog dan buat duit dengan blog..

Salah satu point yang aku masih ingat adalah, untuk menjana duit dari blog, kita perlu pecahkan matlamat kita menjadi matlamat-matlamat yang lebih kecil..

Memandangkan blog aku semuanya baru mestilah jangan letak harapan tinggi sangat..

Apa yang penting, matlamat itu mestilah boleh dicapai..kalau matlamat yang tak boleh di capai..itu namanya angan-angan..

ok..

Sebagai contoh, katakan aku nak jana pendapatan dari blog paling kurang tahun ini RM10000 setahun..

Jika kita dengar RM10000 pastinya rasa nilai tu seperti sukar untuk dicapai..

Tapi nilai RM10000 tu sebenarnya..

RM27.40 sehari..

Jadi, apa yang lebih baik adalah fokus untuk dapat RM27.40 setiap hari berbanding fikir cara nak dapat RM10000 setahun..sama tapi tak serupa..

Mustahil?

Tiada yang musatahil..

Itu hanya contoh..

Matlamat aku seperti yang aku pernah cerita untuk tahun pertama blog aku ni adalah untuk tumpu pada Google Adsense..

Buat unik content..dan adsense..

Target aku untuk hujung tahun ini adalah setiap hari USD1..

Aku tau orang lain dapat lagi banyak..

Dulik ape aku..

Yang aku nak fokus aku nak USD1 sehari dari Google Adsense..

Capai atau tak..

Itu hujung tahun baru aku cerita..haha

Ok..

Nak kongsi tu aje..

Kalau korang belum ade matlamat spesifik untuk blog korang..

Mulakan sekarang..

Yang belum ade Google Adsense..boleh baca artikel ini..

No comments:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Powered by Blogger.