Ads Top

affiliate method

Orang berniaga juta-juta, aku berniaga sen-sen..

Dalam family aku tak ramai yang berniaga sepenuh masa, tetapi ramai adik beradik aku yang menjadikan berniaga ni sebagai hobi..

Aku pun salah seorang..

Aku rase, dulu persepsi aku pasal berniaga mesti ade modal besar..

Untung nak juta-juta (paling kurang ribu-ribu la)..

Tapi nak capai tu mesti sangat stress..

Aku pernah dengar Jack Ma ckap..

Satu perkara yang die menyesal adalah kejayaan die sekarang..

Memang die kaye dan ade segalanye..tapi kos kejayaannye adalah masa dan keluarga..

Jadi aku taknak lah berniaga sampai pergi gelap balik gelap ( hanya pendapat aku..pendapat masing masing )..

Sebab nampak sangat kejar dunianya..

Walaupun kita perlu usaha, tapi kene la seimbang..

Kebanyakan kita tak seimbang..keje cari duit beria..

Cari akhirat kurang..

Ok..cam dah lari tajuk je..

Aku cume nak cite..

Aku mula berniaga hanya dengan menjual air kotak kat opis..

Modal RM30..

Hasil jualan RM48..

Untung RM18..modal rolling beli air lagi..

Lebih 50% jugak dari modah..ok la tu..

Aku pernah bace dari blog mohdzulkifli.com die ade cakap..

Melabur biasa untung 8%-10% (contoh ASB dll)..

Tapi kalau berniaga..untung 100% tu biasa..

..

RM18..tapi bukan setiap hari..ikut bile habes air kotak tu la..kadang seminggu, kadang 2 minggu..

Tapi..dari situ aku belajr berniaga..

Sekarang ni untung bersih tersimpan ada la dalam 5 ratus..Setelah setahun jual air kotak haha :-)

Aku memang asingkan tabungan khas untuk perniagaan kecik ni..

Orang berjaya kate...

Kalau Niaga kecik pun tak boleh manage duit..

Apatah lagi Niaga besar..

Perkara utama adalah duit niaga bukan duit personal..

Teruskan bisnes kecik..

Nak tambah satu lagi bisnes..haha

Ok tu je..

Adiós..

Tiada ulasan:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.