Ads Top

Backdated post..apa tu?

Aku baru je cube satu lagi cara untuk tarik pengunjung membaca lebih di blog aku..

Aku namekannya teknik backdated post..haha

Ape tu backdated post?

Backdated post ni adalah artikel yang baru ditulis..tetapi diterbitkan pada tarikh yang lepas..sebagai contoh..

Aku tulis artikel 2.2.16..tapi bila aku terbitkan sebagai tarikh Disember 2015 gitu..faham?

Kenapa buat macam tu??

Dari segi SEO, aku tak tahu ape manfaatnya..haha..

Cume..sebab aku buat macam tu adalah..

Ada satu artikel yang memang 'do well' dengan search engine..

Satu hari dapat ratus ratus pageview..

Jadi aku cube la letak artikel baru just after / before artikel tu..

And guess what..?

It works!

Artikel tu pun dapat tempias trafik jugak! Ohsem!

Bagi yang masih tercari cari cara nak tingkatkan trafik / pageview / bounce rate di blog..

Pada aku ini adalah salah satu caranya..

Nak cube silekan..tak cube ye dah..

..kalau dah cube..kongsikan result kat sini..haha..

Ok..

Adiós!

No comments:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Powered by Blogger.