Ads Top

Top 10 Youtube Channel Malaysia 2018/2019

Awal tahun ni aku nak mulakan dengan sedikit motivasi untuk yang nak jadi Youtuber. Aku sendiri masih bertatih dalam dunia Youtuber dan Blogging jadi memang patutlah aku perlukan banyak motivasi.



Jika dibandingkan dengan Youtuber dari Indonesia, Youtuber Malaysia masih jauh ketinggalan dari segi kandungan mahupun dari segi subscriber. Walaubagaimanapun aku rasa sekarang Youtuber Malaysia dah mula mengorak langkah untuk mengembangkan Youtube Channel mereka.



Kat bawah ni aku senaraikan 10 Youtube Channel dari Malaysia yang mempunyai lebih daripada 1 Juta subscribers.




Jika kita tengaok berdasarkan list yang aku buat ni, separuh daripada Youtube Channel yang tersenarai adalah Youtube Channel dari saluran penyiaran dan juga animasi yang utama di Malaysia ni. Youtuber sebenar (bukan syarikat animasi atau syarikat penyiaran) masih dalam pembangunan. Tetapi tidak lama lagi aku rasa lebih ramai Youtube Channel individu atau group yang semakin meningkat.

Youtube Channel aku?


Alhamdulillah, setakat ni Youtube Channel TheHaikal aku baru mencapai 20K subscribers. Dan aku harap tahun 2019 ni aku boleh capai 50K subscribers. Sesuatu yang agak sukar untuk di capai, tetapi dengan bantuan korang, rasanya tak mustahil. Jika korang rasa video aku bermanfaat, dipersilakan untuk subscribe ye :-)


Tiada ulasan:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.