Ads Top

Ashadee Akan Tutup??? Oh My!

Masa aku mule mule kenal Affiliate Marketing, platform pertama yang aku tau adalah Jomniaga...

Beberapa tahun lepas tu die tukar jadi Ashadee..

Aku ingat Ashadee ni akan terus...dan terus berkembang..

Tup tup..katenya akan tutup pula awal tahun depan..

Nampaknya pemain affiliate Malaysia yang dah berlama-lama promot produk digital di Ashadee akan garu kepala la sikit sebab nak kna cari platform affiliate yang baru..atau cari direct produk affiliate...

Lagi satu menggaru kepala sebab kene betulkan link kat dalam blog yang link ke Ashadee tu..huhu..takkan nak biarkan aje..ye tak? Sape yang guna subdomain untuk buat affiliate marketing tu senang sikit nak tukar link..kalau direct guna link Ashadee..post pulak dah beribu..letih jugak tu nak betulkan link affiliate tu..

Aku rase kalau lah betul Ashadee akan tutup..

Alternatif yang ada untuk monetize blog adalah dengan cara...

1..Beralih kepada Klikjer atau individual affiliate
2..Affiliate produk fizikal..tudung, baju dan lain-lain
3..Affiliate software..hosting..dll
4..Google Adsense (dengan harapan tak kena banned)
5..Youtube Adsense..
6..Buat produk sendiri (Ade bran??)

Itu adalah antara alternatif yang aku rase boleh diketengahkan..

Cuma aku harap Klikjer boleh bertahan la..

Kalau Klikjer pun bungkus..Rahsia Klikjer memang betul betul tinggal rahsia..huhu..

2 comments:

  1. Harap-harap klikjer boleh bertahan lama..sayang ashadee ditutup.

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah Klikjer akan bertahan..kalau Klikjer pun tutup..maknanya ramai la blogger akan mula terkapai-kapai..termasuk lah saye huhu..

    ReplyDelete

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Powered by Blogger.