Ads Top

Pendapatan pertama melalui blog. Ohsem!

Blog aku sekarang dah mencecah umur 3 bulan ( umur sebenar 6 bulan, tapi 3 bulan pertama buat main-main). Dan pada 30 September 2015 aku dapat jualan affiliate aku yang pertama melalui Klikjer. Yang lagi bestnye, dapat jualan semasa aku sedang nyenyak dibuai mimpi. Ohsem!

Pendapatan pertama melalui blog


Pendapatan pertama melalui blog
Alangkah ohsem! nye kalau setiap kali bangun tidur nampak emel macam ni hehe..

Aku tau ramai yang dah buat ribuan ringgit. huhu.

Tapi bagi aku ni adalah starting point paling baik untuk aku teruskan perjalanan sebagai seorang part-time blogger.

Sebenarnya aku sertai Klikjer ni sudah agak lama..

Mungkin dah lebih kurang setahun..tapi setakat sertai aje la..buat apa-apa promosi pun tak..memang ape pun tak dapat la..

Masa mula-mula tulis  blog dulu aku rasa teragak-agak untuk buat promot affiliate ini sebab...


  • takut blog tiada pengunjung
  • tak pandai tulis artikel yang mencengkam jiwa raga
  • tiada masa nak tulis blog
  • ok..fine...malas nak tulis blog..
Betullah apa yang dalam buku panduan Merah Jambu tu tulis..kalau buat konsisten, pasti akan dapat jualan..dan Alhamdulillah setelah 'bertungkus lumus' selama 2 bulan akhirnya mula menampakkan hasilnya..

Aku harap blog aku akan terus maju..dan maju..terus maju..Ohsem!

p/s :

Masa aku dapat jualan pertama ni aku belum lagi beli buku Rahsia Klikjer tu..

Aku rasa kalau beli panduan tu mesti dapat boost pendapatan aku melalui blog dengan Klikjer..Ohsem!



No comments:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Powered by Blogger.