Ads Top

Dah dapat offer Hosted Google Adsense! Ohsem!

Haha..aku rasa macam kelakar pun ade jugak..

Sebelum ini sebenarnya aku dah dapat akaun full Google Adsense..

Nak baca cara aku dapatkan akaun full Google Adsense kene baca entri aku kat blog - Link

Cuma..

Masa aku apply Google Adsense for Content, aku masih tidak dibenarkan untuk buat hosted Google Adsense dengan menggunakan Blogger..

Tapi aku gigihkan jugak untuk apply akaun full Google Adsense..

Sebab memang teringin sangat nak ada Google Adsesne sendiri..haha..

Dan akhirnya..aku berjaya dapat full akaun Google Adsense dalam bulan November 2015 (setelah 3 bulan lebih konsisten berblog!haha)

Tapi..jika tengok kar dashboard Blogger, aku masih tak boleh apply Hosted Google Adsense melalui Blogger.

Mengikut pengalaman aku sendiri..kita akan dapat offer untuk Hosted Google Adsense apabila kita konsisten berblog dalam masa 6 bulan..

Sebab kalau tak silap aku, 6 bulan ni memang period yang dilihat oleh pihak Google untuk memastikan blog kita tu bukan takat 'sampah' je..

Tapi bagi aku lagi bagus apply terus akaun penuh Google Adsense..

Sebab..

Akaun penuh Google Adsense boleh guna kat banyak blog / laman web..tidak kiralah sama ada guna blogger, wordpress, weebly..dan lain-lain..

Hosted Google Adsense hanya spesifik pada blogger itu sahaja..

p/s: tapi aku tengok bila satu akuan aku dah dapat Hosted Google Adsense..Blog yang lain pun dah boleh..atau mungkin Hosted Google Adsense ini die offer based on akaun adsense aku..

Wallahualam..

Cuma nak bagi tau, semua blog aku kat Blogger dah dapat offer Hosted Google Adsense..Ohsem!


No comments:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Powered by Blogger.