Ads Top

affiliate method

Islam itu Indah..Usah di burukkan..

Tulisan kali ini tak ade kaitan dengan blogging sangat..

Lebih kepada nak cerita pengalaman aku beberapa hari lepas..

Mengenang beberapa hari lepas aku dan member aku berjalan-jalan di pasar malam..

Sedang syok-syok berjalan aku tengok jam rupenya dah pukul 8.00 malam! Astagfirullah..belum solat maghrib..!

Aku pun bergegas ke surau berhampiran nak solat maghrib..

Sesampai kat surau tu..

aku tengok ada seorang perempuan cina tua (macam penjual pasar malam gayanya) sedang berdiri berhampiran dengan toilet..

..nak terkencing agaknye..dalam hati aku berkate..

..aku pun buatlah seperti tiada apa-apa berlaku..

..biarlah die nak buang air kat toilet..asalkan jangan kencing merate sudah..

Nak dijadikan cerite,,ade seorang makcik melayu yang baru nak balik dari surau tu nampak perempuan cina tu..

Dengan garangnya makcik melayu tegur perempuan cina tu..

.."You buat apa kat sini!?"..

.."Sini tempat orang islam punya!"..

..

..

..

Aunty tu dah 'kemaluan'..

..

..

..

Nasib baik ada pakcik yang baik nasihatkan makcik tu..

.."Biarlah dia nak pinjam toilet"..

.."Dah dia tak tahan agaknya.."..


..

..

..

Makcik tu masih terus membebel menunjukkan gaya tak puas hati..

..

..

..

Indah kah Islam itu jika nak pinjam toilet pun tak boleh?

Kan lebih baik tanya dengan baik dan biarkan dia pinjam toilet tu..

Walaupun nampak kecil..

Tetapi sedikit sebanyak melambangkan akhlak orang islam..

.
.
.
Ok..

Itu je aku nak bagi tau.. ;-)



Tiada ulasan:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.