Ads Top

Pendapatan Blog Bulan Mac 2016

Nampaknya dah masuk bulan Mac.

Dan nampaknya juga harga minyak akan naik semula..

Takpelah..

Perkembangan blog aku dalam bulan Februari dan Mac agak sama..

Tiada banyak improvement..

Awal-awal tahun ni aku memang sibuk dengan kerja hakiki aku..
  • Tak banyak masa untuk aku tulis blog..
  • Tak banyak masa untuk aku berehat..


Akhirnya..aku demam lebih kurang seminggu dan batuk..

Tapi Alhamdulillah.. Blog aku walaupun tanpa kehadiran aku tetap ade pendapatan..walaupun sikit..

Untuk bulan Mac..
  • Aku tak dapat tulis banyak artikel atas sebab kekangan masa..
  • Aku tak dapat blogwalk kat blog orang lain..
  • Aku tak dapat nak share artikel kat media social..
  • Kurang masa nak keyword research..

Dalam bulan Mac pendapatan blog aku dari:

Affiliate Bookcafe : RM1.89 ( tak boleh cash out)
Affiliate Klikjer : RM42
Adsense : USD 7.60 ( tak boleh cashout)
Lynk.my : RM10 ++ (boleh cash out)
Aplikasi : USD 20 (boleh cashout)

Total dalam ~RM130untuk bulan ni..

RM130 for relatively doing nothing..

Aku ingat nak cabar diri sendiri untuk capai RM1k/bulan dengan blog..tapi draf masih belum siap..

Kene push hard ni..



No comments:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Powered by Blogger.