Ads Top

Selamat tinggal Jobdirumah, Selamat datang Task.my!

Sebelum ni aku ade kongsikan yang ilancee dan  Jobdirumah bercuti. Pada hari ini aku dapat tahu yang Jobdirumah bukan lagi cuti. TAPI DAH tutup selamanye.

Selamat tinggal juga komisen dari affiliate Jobdirumah.

Berita yang agak sedih untuk mereka yang selalu buat duit dengan Jobdirumah. Tapi apakan daya, kami semua hanya lah promoter bukannye owner haha..ape pun yang owner Jobdirumah nak buat adalah hak die.




Adakah Jobdirumah dan affiliatenye berhenti begitu saje?

Tidak sama sekali.

Tidak seperti Ashadee yang terus lenyap dari dunia affiliate, Jobdirumah sebenarnye melangkah selangkah kehadapan memajukan perkhidmatan mereka.

Kini mereka mempunyai laman web untuk kita menjana pendapatan sendiri terus dari rumah kita. Kini mereka lah host untuk kerja yang disenaraikan. Kini Jobdirumah telah berubah menjadi Task.my
Dengan erti kata lain, kini Jobdirumah adalah laman hampir sama seperti iLancee. Kita post kerja yang kita boleh buat, jika orang berminat, mereka boleh terus order.



Apa pendapat aku tentang Task.my?

Sebenarnye aku sangat suke laman web macam ni.

Aku nampak laman web freelance ni macam sedang trending sebab dalam tahun ni je aku rase ade 3 atau 4 laman web freelance yang wujud untuk pasaran Malaysia.

Salah satu yang aku pernah cube adalah iLancee. Setakat ni aku dah dapat RM145 dari iLancee. Malangnye sekarang ilancee sedang bercuti.

Mungkin ini masanya untuk aku mencuba Task.my pula.


Powered by Blogger.