Ads Top

affiliate method

Panduan Google Adsense 2017. Aku Dah HABIS Baca.


Lebih kurang 60 minit aku membaca dengan penuh teliti isi kandungan Panduan Raja Adsense Revive ni. Akhirnya aku berjaya habiskan. Rasanya aku perlu buat bacaan ulangan untuk lebih fokus setiap point yang cuba disampaikan.

Kenapa aku dapatkan Panduan Google Adsense walaupun dah dapat akaun Google Adsense?


Sebab pertama adalah..

Sebelum ini aku tak pernah beli apa-apa panduan berkaitan Google Adsense. Aku hanya belajar melalui blog dan laman web orang lain. Ye, korang boleh belajar macam tu tapi akan memakan masa yang lama untuk hadam satu persatu.

Letih jugak nak cari satu persatu maklumat dengan pelbagai gaya penyampaian dan bahasa..

Sebab kedua..

Apa yang aku buat selama ni dengan Google Adsense adalah berdasarkan kaedah cuba jaya (try and error). Aku sendiri kadang kala tidak berapa yakin dengan tindakan yang aku buat untuk tingkatkan pendapatan aku dengan Google Adsense.

Manakan tidak 6 kali aku kene reject dengan Google Adsense sebelum diterima dengan hati yang terbuka..huhu

Sebab ketiga..

Aku rasa ilmu aku tentang Google Adsense hanyalah setakat celahan gigi sahaja. Mungkin banyak perkara baru yang aku dapat belajar daripada ebook Panduan Raja Adsense Revive ni.


Apa pandangan aku selepas membeli dan membaca buku Panduan Raja Adsense Revive ni?

Pertama..

Buku ni bagus SANGAT bagus untuk mereka yang tidak tahu langsung tentang Google Adsense. Sangat membantu bagi mereka yang baru berblog dan bercita-cita untuk buat duit dengan blog menggunakan Google Adsense (korangkah tu?)

Kedua..

Jika korang dah ada akaun Google Adsense..sebahagian daripada ebook ini akan kelihatan terlalu ringkas dan terlalu asas..

Ketiga..

Ebook ni dipecahkan kepada 10 Modul yang pada aku membantu dalam memudahkan pembaca memahami dengan lebih mendalam setiap modul yang diterangkan.

Apa yang kurang dalam panduan ni?

Pada aku ebook ni kurang penerangan berkaitan bagaimana nak optimisekan iklan Google Adsense pada laman web atau blog. Mana nak letak iklan, mana tempat paling sesuai, jenis iklan yang terbaik dan yang berkaitan dengannya.

Paling tidak ini yang aku mahukan dalam ebook ini tapi tak ade huhu..

Tetapi tidak bermakna ebook ini tidak bermanfaat..

Sebab itulah pada aku ebook ini boleh dikategorikan dalam panduan asas hingga pertengahan...orang yang dah ada akaun Google Adsense tak perlu beli pun tak apa..

Tapi kalau nak beli pun bagus untuk refresh dan mungkin boleh tulis semula apa yang korang faham tentang apa yang korang baca dalam buku Panduan Google Adsense tu..

Tapi pada yang BARU NAK BELAJAR tentang GOOGLE ADSENSE...nak kata wajib macam tak elok pulak..em..HARUS dapatkan panduan ini..

Pelaburan ilmu ni..modal sekali..untuk berkali-kali insyaAllah..

Dapatkan ebook Panduan Raja Adsense Revive di sini..

4 ulasan:

  1. Ada group support ... masuk dalam tu .. nanti leh tanya.

    BalasPadam
  2. kenapa blog aku tak boleh utk Google AdSense?
    kne tggu 6 bln ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jika blog tuan betul-betul baru, biasanya Google akan tunggu sekurang-kurangnya 3-6 bulan sebelum approve akaun Google Adsense tuan. Kalau ikut pengalaman saya pun lepas 3 bulan baru approve.

      Pastikan juga kualiti content dalam blog tuan adalah baik dan bukannya copy paste.

      Cari trafik ke blog.

      Itulah antara bende penting kene pastikan sebelum apply adsense..

      Padam

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.