Ads Top

Ini Panduan Buat Blog Terbaik.Tapi...


Ntah macam mana. Aku boleh masuk dalam Facebook group blogger WordPress.

Walaupun aku ni blogger kat platform Blogspot.

Tapi aku banyak belajar dari diorang ni.

Semua dah power.

Power rangers pun kalah.

Diorang ni memang dah tahap world class..

Aku memang tak mampu bersuara kat group tu nanti kena kecam. Hehe.

Aku cume nak sedut ilmu je.

Salah satu perkongsian yang menarik hari aku adalah berkenaan.


Ni panduan buat duit dengan blog la juga..

Ada yang percuma dan ada yang berbayar.

Sebab aku ni banyak nak belajar. Aku rembat sekali yang berbayar punye..RM50 je pun..
RM50 tu kalau cepat. Kalau lambat harga lain.

Yang aku suke..

Yang percuma pun dah bagi info baikkk punye..Kalau tak beli yang berbayar pun dah banyak membantu aku..

Dalam panduan buat blog freemium tu ade cite pasal niche site dan juga keyword research dan juga penulisan artikel dan cara linking artikel dan juga...

Fuh..berapa banyak DAN la..

Tu baru yang percuma..video percuma je dah dekat 2 jam kot..


TAPI...

Ada jugak yang aku kurang berkenan  dengan panduan ni..bukan kontennye..

Tapi contoh yang digunakan dalam video tu..

Nak tau ape contohnye, kene la tgk sendiri video tu ahahaha..


Ape takut..Ilmu tu..

Panduan ni dalam bentuk web base..

Maknanya bile dah beli akan bagi ke website khas untuk pembeli..

Tak de download..

Setakat ni..pada aku ni adalah panduan buat blog yang terbaik, termurah dah paling berbaloi untuk dimiliki..

Bukan senang aku nak puji melangit macam ni..haha..

Serious.

Ia memang bermanfaat.

KECUALI

Korang memang dah pandai..

Tak payah la beli..

Membazir je..mungkin die cerita benda yang korang dah tau..

Untuk aku..memang sebahagiannye adalah perkara baru untuk aku..

Oh ye..

Kat bahagian premium World Clas Blog tu..blog aku pun ade interframe skit tau hahaha..

Ahaa..nampak tu blog aku interframe..haha


Setakat ni aku rasa 70 peratus konten yang ada dalam World Class Blog ni boleh digunapakai kat blogspot juga..

Tapi bab teknikal wordpress..pasang plugin tu semua memang tak berkaitan la..

Nak tengok boleh..

Nak skip pun rasanya tak berdosa pun..

Dah la..

Aku nak sambung tengok video World Class Blog ni yang berbayar punye..

Jangan lupa tambah ilmu ye . Ilmu dah depan mata.

See you next time 😆😇

4 comments:

  1. Tahniah bro kerana ambil tindakan paling wajar..beli ilmu yang berharga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi benda nak kena belajar kan :-)

      Delete
  2. Wah thank you for sharing Haikal.

    Ilmu berharga tu. Okay nak pi tengok ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pi tengok ye..insyaAllah banyak ilmu boleh sedut..

      p/s: Sila tengok video tu sorang sorang..pakai earphone paling baik hehe..lagi-lagi part yang saya cakap tu..

      Delete

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Powered by Blogger.