Ads Top

affiliate method

Buat Duit Dengan Affiliate Memang Susah Kalau...



Susah betul buat duit dengan affiliate ni...

...kalau tak tahu caranya..

Sebenarnya nak buat apa pun memang susah kalau tak tahu caranya. Sebab itu la kene banyak belajar.

Aku pun sentiasa dalam proses belajar.

Memang susah buat duit dengan affiliate kalau...
  1. Tak nak belajar
  2. Berlagak pandai
  3. Tak ikut perkembangan semasa
  4. Tak konsisten

Baru-baru ni aku ada dapatkan panduan Affiliate daripada Tuan Rahman Basri.


affiliate method, buat duit dengan affiliate


Aku kenal Pak Aji Rahman Basri ni dah lama dah.

Tapi die memang tak kenal aku.

Sejak mula aku kenal internet marketing dan buat duit dengan affiliate, nama Rahman Basri adalah antara nama yang awal aku nampak dan kenali.

Aku rasa banyak lagi yang aku perlu belajar berkenaan affiliate. Walaupun pendapatan dari affiliate tu sikit-sikit dah ada. Tapi boleh dikatakan tidak konsisten.

Contoh komisyen dari affiliate yang aku sertai.

Tengok orang lain promot affiliate satu produk je pun dah beribu-ribu dapat. Geram jugak. Hahaha.

Ini petanda aku perlukan ilmu tambahan.

Sebab tu lah aku dapatkan panduan Affiliate Method oleh Tuan Rahman Basri. Nak tengok apa yang ada dalam Affiliate Method?

Aku bagi teaser sikit.

Aku dah habis tengok sekali.

Lagi sekali kene buat dan praktikkan pulak.

Dalam Affiliate Method ni ada 26 video tutorial buat duit dengan affiliate.

Tak kira korang newbie atau pertengahan, tutorial ni memang sangat bermanfaat.

Mana taknya, dengan menggunakan teknik yang sama, salah seorang pelajar Tuan Rahman Basri berjaya buat jualan lebih RM100k dalam masa 2 bulan sahaja.




Ok.

Aku nak 'unboxing' sikit apa yang ada dalam Affiliate Method ni. Supaya korang tahu apa ILMU yang korang akan dapat kat Affiliate Method ni.

Tadi aku ada kata dalam Affiliate Method ni ada 26 video kan?

Ini senarai video yang korang akan belajar..
  1. Pengenalan kepada Affiliate Method (2:45 minit)
  2. Strategi memilih produk yang betul untuk program affiliate (6:26 minit)
  3. Pengenalan Kepada Buat Blog dan juga kaedah penulisan yang digunakan oleh Rahman Basri (10:23 minit)
  4. Penerangan lanjut berkenaan strategi penulisan yang betul untuk blog bagi jualan affiliate (12:35 minit)
  5. Bagaimana untuk anda tarik pelawat bertandang ke blog anda. Dan apa yang anda perlu faham ialah berkenaan jenis trafik (Cold traffic vs Warm traffic), kemudian bagaimana untuk anda tukarkan pelawat menjadi pembeli produk affiliate anda! (9:37 minit)
  6. Kaitan antara trafik, artikel dan pemasaran emel (11:26 minit)
  7. Penerangan flow tindakan untuk setiap perkara berkaitan dengan Affiliate Method (9:54 minit)
  8. Tutorial membuat blog khas untuk affiliate di Blogspot (3:02 minit)
  9. Tutorial menulis artikel utama di Blogspot (3:26 minit)
  10. Langkah demi langkah bagaimana memasukkan Opt-in code autoresponder anda ke dalam Artikel anda untuk mengumpul senarai emel pembaca anda. (3:28 minit)
  11. Video berkenaan cara untuk anda melanggan domain dan hosting berbayar untuk blog wordpress (6:37 minit)
  12. Langkah demi langkah bagaimana melakukan pemasangan wordpress untuk blog (4:46 minit)
  13. Panduan bagaimana untuk anda mengemaskini wordpress anda. (5:10 minit)
  14. Langkah praktikal untuk menulis artikel 1 di blog wordpress anda. (9:02 minit)
  15. Langkah praktikal untuk menulis artikel-artikel sokongan di blog wordpress (6:47 minit)
  16. Kenalpasti sistem autoresponder yang ada di dalam pasaran. (8:38 minit)
  17. Autoresponder yang paling sesuai untuk permulaan dengan modal USD3 (4:37 minit)
  18. Panduan mudah hasilkan Landing Page (10:23 minit)
  19. Panduan menghasilkan page terima kasih kepada pelanggan (4:14 minit)
  20. Teknik mudah memulakan penulisan email follow up anda yang pertama. (8:45 minit)
  21. Panduan memasukkan email follow ke 2 dan seterusnya ke dalam sistem autoresponder anda. (8:38 minit)
  22. Langkah demi langkah bagaimana untuk membina iklan anda melalui Facebook Ads. (9:37 minit)
  23. Duplicate iklan anda untuk hasil yang lebih menguntungkan! (4:04 minit)
  24. FB Pixel untuk Wordpress (6:29 minit)
  25. FB Pixel untuk Blogspot (2:21 minit)
  26. FB Ads Retargeting (6:47 minit)
  27. [BONUS] FB Group Personal Coaching
Inilah senarai penuh apa yang anda akan dapat tonton dalam Affiliate Method. Secara keseluruhannya, panduan ini aku anggap lengkap kerana daripada perkara yang asas sehinggalah kepada yang agak  rumit seperti FB Pixel ada diterangkan dengan jelas.

Yang paling penting adalah korang boleh join FB Group Personal Coaching Rahman Basri yang mana anda boleh tanya apa sahaja soalan berkenaan affiliate di sana. Aku rasa ni priceless. 

Semua video dan FB group affiliate ni bernilai lebih dari RM190. Tapi untuk waktu promosi ni ada potongan harga..

Aku siap-siap bagitahu harga. Harga promosi affiliate method adalah RM90 sahaja.

Yang serius nak belajar affiliate secara serius, aku memang cadangkan dapatkan Affiliate Method ni. Kalau nak tengok testimoni kejayaan pelajar pelajar terdahulu boleh tengok kat sini : Affiliate Method


Siapa yang nak order terus, boleh ke sini: Affiliate Method


Satu je aku nak cakap. 

Kalau nak buat duit dengan affiliate, kenelah dengan cara yang betul 😉.


4 ulasan:

  1. Betul tuan.

    Jika nak serius buat duit online ni, kita perlu dapatkan ilmu terlebih dahulu.

    BalasPadam
  2. affiliate ni ada banyak benda nak buat, pening juga sebab banyak nak uruskan, tp step by step lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab itu la pentingnya belajar :-) sy sendiri pun masih banyak kene belajar..sebab tu la saya dapatkan panduan ni :-)

      Padam

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.