Ads Top

Syarat Baru Buat Duit Dengan Youtube 2018..Aduhai..


Youtube baru sahaja mengumumkan syarat baru untuk Youtube Partner Program pada 16.1.18. Bermula tarikh tersebut, semua yang nak menjadi Youtube Partner (buat duit dengan Youtube) mestilah mencapai requiment yang baru iaitu:

1. Mesti ada 1000 subscriber
2. Mempunyai tontonan 4000 jam dalam 12 bulan

Korang juga boleh baca kat blog rasmi Youtube di sini: https://youtube-creators.googleblog.com/2018/01/additional-changes-to-youtube-partner.html

Ini sebahagian daripada isi artikel pengumuman tersebut.



Kedua-dua perkara ni perlu dicapai barulah pihak Youtube akan saring dan bagi kelulusan untuk jadi Youtube Partner Program.

Pada aku ini adalah agak mengejutkan kerana Youtube sebenarnya baru sahaja menukar requirement pada April 2017 kepada 10000 view.

Syarat baru tersebut bukan hanya terpakai untuk mereka yang baru nak mula buat Youtube Channel.

Bermula 20.2.2018, syarat tersebut juga akan di implementkan kepada Youtuber sedia ada. Jadi jika Youtube Channel anda tidak capai requirement baru pada 21.2.18, secara automatik YT channel anda akan diblok daripada monetization.

Bila dah capai requirement tu barulah Youtube akan saring semula dan bagi kebenaran untuk monetized.

Mungkin syarat baru ini agak tinggi thresholdnya. Tapi jangan mudah putus asa untuk terus berjaya.

Jangan lupa untuk subscribe Youtube Channel aku ye 😉

Tiada ulasan:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.