Ads Top

affiliate method

Jika Lulus 3 Steps Ini. Bisnes Affiliate Milik Korang..


Siapa yang kata buat duit dengan affiliate tu susah? Sebenarnya untuk bisnes affiliate ni ada 3 langkah utama je. Kalau korang berjaya untuk kuasai 3 steps ni, insyaAllah korang boleh promosikan mana-mana program affiliate pun.

1. Pemilihan produk

Ini perkara asas.

Korang perlu bijak dalam memilih produk yang sesuai untuk dipromosikan. 

Ada banyak produk yang boleh promosikan sebagai affiliate. Apa yang penting ialah produk tersebut mestilah telah terbukti mampu dijual dan ada permintaan di dalam pasaran.

Korang boleh tengok di website seperti:

Klikjer.com
Onpay.com

..dan lain-lain lagi untuk cari produk yang sesuai untuk dipromosikan. Kat dalam website tu banyak barang / ebook / video untuk dipromosikan. 

Korang boleh daftar secara percuma di laman-laman web affiliate dan lihat produk-produk yang terdapat di dalamnya.

Selepas dah ada beberapa idea nak promosikan apa, proses seterusnya adalah proses validasi. Ia adalah proses yang mana korang perlu mengenalpasti apakah produk yang mudah dijual dan terdapat permintaan. 

Setelah itu anda akan diberikan satu link khas untuk anda promosikan produk tersebut dan setiap penjualan melalui link tersebut anda akan dapat komisyen.

Tonton video ringkas ini bagaimana untuk dapatkan affiliate link daripada laman web Ordersini.com



2. Promosi Link Affiliate

Selepas anda selesai memilih produk untuk anda promosikan sebagai affiliate, kini sampailah di fasa yang paling penting. Iaitu Marketing.

Sebagai affiliate, part ini anda perlu kreatif, kerana matlamat anda ialah supaya prospek klik pada Link Affiliate anda kemudian membeli produk yang anda promosikan tersebut.

Untuk strategi promosi, ada pelbagai kaedah yang anda boleh gunakan. Namun sebagai permulaan, anda boleh gunakan kaedah berikut:

Facebook Page

Kelebihan menggunakan Facebook Page adalah post yang diupdate di sini boleh diiklankan menggunakan Facebook Ads. Berbeza jika posting yang diupdate di profile, ia tidak boleh diiklankan menggunakan Facebook Ads. Jadi, potential reach menjadi agak rendah, lebih-lebih lagi jika jumlah kawan di FB masih lagi sedikit.

Oleh itu, pastikan korang mulakan di Facebook Page untuk long term promotion.

Update posting yang minta orang untuk komen 'PM' atau 'Saya Berminat' atau seumpamanya yang bertujuan untuk wujudkan 'engagement' pada posting tersebut. Ia juga secara tidak langsung akan membantu posting anda menjadi lebih viral.

Semasa menggunakan Facebook Ads untuk iklankan produk yang dipromosikan, korang boleh guna template berikut:

*Budget: RM10 sehari per iklan
*Placement: Mobile only
*Interest: Set 1 interest per iklan
*Objektif: Page Post Engagement
*Call to action: Minta orang komen

Blog

Korang perlu tulis beberapa artikel berkaitan dengan produk yang dipromosikan untuk menarik pembaca mengetahui tentang produk tersebut. Dalam masa yang sama, korang boleh kumpul senarai emel pembaca yang berminat berkenaan produk tersebut.

Blog adalah antara cara yang mudah untuk mempromosikan link affiliate. Korang boleh membuat blog sama ada yang percuma di Blogspot ataupun berbayar di Wordpress.

Korang juga boleh linkkan blog dan juga iklan facebook untuk meningkatkan lagi impak produk yang korang promosikan.

3. Scale Up

Selepas iklan di Facebook dah berjalan dengan baik. Bile dah start terima jualan daripada iklan tersebut, korang boleh naikkan modal iklan sedikit demi sedikit.

Langkah seterusnya adalah, korang hanya perlu duplicate iklan yang dah berjalan elok, dan set untuk target interest yang berlainan pula.

Sebagai contoh, jika iklan sebelum ini anda target interest orang yang dah like page 'Prof Muhaya', jadi untuk iklan yang anda duplicate tadi, kali ni korang buat satu set iklan untuk interest 'Dr Fadhilah Kamsah" dan lain-lain. Ini sebagai contoh sahaja. Korang bebas untuk ubah suai sehingga iklan tersebut benar-benar berjaya menghasilkan jualan yang bagus untuk anda.

Semoga dengan perkongsian di atas sedikit sebanyak membantu anda untuk memulakan bisnes affiliate anda hari ini!

AffiliateMethod: Strategi Praktikal Buat Duit Dengan Bisnes Affiliate




Untuk membantu anda memahami bagaimana untuk anda menjana pendapatan yang konsisten melalui Affiliate, Tuan Rahman Basri telah rekodkan beberapa video sebagai rujukan:

Bagaimana AffiliateMethod boleh membantu anda buat duit melalui internet?

  1. Affiliate Method adalah pakej video tutorial yang menerangkan modul-modul Bengkel Affiliate yang telah anjurkan oleh Tuan Rahman Basri sebelum ini.
  2. Ia mengandungi 4 modul utama yang akan menerangkan secara lanjut untuk anda, teknik-teknik yang telah terbukti berkesan untuk menghasilkan jualan melalui produk-produk affiliate yang anda bakal promosikan.
  3. Dengan kesemua modul padat ini, beliau jamin ia akan membantu anda dari segi persiapan awal sehingga akhir bagaimana untuk terus konsisten menjana pendapatan melalui bisnes Affiliate di internet.

AffiliateMethod ini adalah sebagai panduan dan bukti sebenar tentang bagaimana korang pun boleh menjana pendapatan sekurang-kurangnya RM1,000 - RM10,000 yang pertama dengan menjual produk orang lain dan jana pendapatan tambahan melaluinya.

Jika korang berminat untuk mendapatkan "Video Tutorial Affiliate Method" dan mula jana pendapatan 4-5 angka setiap bulan, boleh dapatkannya dengan klik butang ADD TO CART di bawah.


Tiada ulasan:

Komen dengan penuh berhemah ye. Terima kasih.

Dikuasakan oleh Blogger.